• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Tim Fondacije 1%

Tri godine rada Fondacije 1%


Tri godine rada Fondacije 1%

Fondacija 1% pokrenuta je 2018.  godine od strane mladih ljudi sa skromnim resursima, ali snažnom idejom – da podržavamo mlade talente Srbije i da kroz “Princip 1%” animiramo ljude da doniraju barem 1% svog vremena, znanja ili novca i da na taj način podržimo mlade talente i kreiramo bolje i podsticajnije okruženje.

Iza nas je tri godine rada i autentičnog puta tokom kojeg smo realizovali 25 projekata i podržali preko 180 mladih naučnika, istraživača, inovatora i umetnika. Ceo tim Fondacije je na isključivo volonterskoj bazi doprinosio ostvarenju svih ovih rezultata. A na tom putu i u ovoj podršci mladim talentima Srbije tu su bili i naši prijatelji, saradnici i donatori, kojima dugujemo veliku zahvalnost zato što su prepoznali našu ideju, veruju u nju i podržavaju je!

Zato smo naš treći rođendan obeležili 15. decembra 2021. događajem gde smo okupili članove tima Fondacije i naše prijatelje, saradnike i donatore, kako bismo predstavili dosadašnji rad Fondacije i kako bismo imali priliku da im se zahvalimo na podršci, kao i mlade talente koje podržavamo kako bismo predstavili njih i njihov rad i uspehe.

Tim Fondacije 1%

 

Ceo događaj se sastojao iz tri dela.

U prvom delu događaja uručili smo donacije najuspešnijim mladim naučnicima u okviru projekta „Nagrade mladim talentima za ostvarene rezultate na međunarodnim takmičenjima u 2021. godini. Ovim projektom je nagrađeno donacijama u iznosu od po 10.000 rsd ukupno 54 srednjoškolaca koji su osvajali medalje na međunarodnim olimpijadama i naučno-istraživačkim takmičenjima u prirodnim i društvenim naukama.

Nagrade mladim talentima

 

Podršci za najuspešnije mlade naučnike pridružila se i Fondacija „Registar nacionalnog  internet domena Srbije“ (RNIDS) koja je za sve dobitnike obezbedila i dodatne donacije od 5.000 rsd kao nagrade za postignute rezultate, a takođe je inicirala, kao dodatni vid podrške, i Edukativnu konferenciju za mlade talente Edukativnu konferenciju za mlade talente.

Hvala i Izdavačkoj kući Plato na dodatnoj podršci mladim talentima kroz donaciju knjiga svim dobitnicima nagrada.

Plato knjige za mlade talente

 

Drugi deo događaja bio je rezervisan za Edukativnu konferenciju za mlade talente koja se sastojala iz dva predavanja:

  • Od ideje do biznisa – gde je predavač bio Vladimir Veličković, autor knjige Biznis bukvar, osnivač više firmi, poslovni konsultant i autor više edukacija u oblasti finansijske pismenosti i preduzetništva.
  • Bezbednost na internetu – gde je predavač bio Žarko Kecić, rukovodilac sektora za informaciono komunikacone tehnologije u RNIDS-u.

Cilj ove edukativne konferencije bio je da mladim naučnicima, istraživačima i inovatorima omogućimo dodatnu edukaciju u oblastima koje su važne za njihov rad i uzrast i relevantne u odnosu na izazove sa kojima se susreću, kako bi mogli još kvalitetnije da se bave svojim radom i ličnim razvojem.

Edukativna konferencija za mlade talente

 

Nakon dodele nagrada najuspešnijim mladim naučnicima i održane edukativne konferencije za njih, došli smo i do trećeg dela događaja – obeležavanja tri godine rada Fondacije 1%.

Drago nam je da smo to veče mogli da provedemo sa našim prijateljima, saradnicima i donatorima, da im predstavimo dosadašnji  rad Fondacije i realizovane projekte, da uručimo zahvalnice svima koji su nas podržavali, kao i da predstavimo mlade talente koje smo podržali i njihove uspehe.

Fondacija 1% i mladi talentovani naučnici

 

Sam događaj ne bi bio moguć bez prijatelja i donatora koji su nam pomogli u realizaciji istog:

Zahvaljujemo se još jednom Fondaciji „Registar nacionalnog  internet domena Srbije“ (RNIDS) kao suorganizatoru i pokrovitelju Edukativne konferencije za mlade talente, zatim Karbon State event centru – hvala vam što delite iste vrednosti sa nama i što ste uvek raspoloženi da nas ugostite.

Gomboca ketering, pekara Tuci, pekara Panta i Balkan Cheese Festival bili su zaslužni za raznovrsne i ukusne zalogaje na događaju. Dok su za slatke zalogaje bili zaslužni Kolačić sreće i Dve plave krofne.

Podrška u vidu raznovrsnog osvežavajućeg bezalkoholnog pića stigla je od Pepsi Srbija.

Za odlično pivo na događaju zahvalnost dugujemo prijateljima Dogma Brewery.

Za raznovrsnost vina zahvalnost dugujemo našim prijateljima: vinarija Pešić, vinarija Komuna, vinarija Todorović, vinarija Šijački, vinarija Duša Dunava.

A za prijatnu atmosferu na događaju uz jazz zvuke pobrinuo se Fish in Oil Band.

Veliko hvala i Mariji Morović, koja je otvorila događaj, vodila program i na najlepši način predstavila Fondaciju i naše projekte, kao i fotografu Marku Jevtiću koji je zaslužen za fenomenalne fotografije i snimke sa događaja.

Za nama je tri godine rada i podrške mladim talentima Srbije i mnogo realizovanih projekata, drago nam je da smo na tom putu koračali zajedno sa našim prijateljima.

Ostaje za nama i ovaj događaj na kojem smo svi uživali i osetili se kao deo autentične priče. Nastavljamo dalje sa velikim planovima.

Do sledećeg viđenja! Još jednom svima, veliko hvala!

 


Leave A Comment

19 − 15 =