Tri godine rada Fondacije 1%

Tri godine rada Fondacije 1%

Fondacija 1% pokrenuta je 2018.  godine od strane mladih ljudi sa skromnim resursima, ali snažnom idejom – da podržavamo mlade talente Srbije i da kroz “Princip 1%” animiramo ljude da doniraju barem 1% svog vremena, znanja ili novca i da na taj način podržimo mlade talente i kreiramo bolje i podsticajnije okruženje.

Iza nas je tri godine rada i autentičnog puta tokom kojeg smo realizovali 25 projekata i podržali preko 180 mladih naučnika, istraživača, inovatora i umetnika. Ceo tim Fondacije je na isključivo volonterskoj bazi doprinosio ostvarenju svih ovih rezultata. A na tom putu i u ovoj podršci mladim talentima Srbije tu su bili i naši prijatelji, saradnici i donatori, kojima dugujemo veliku zahvalnost zato što su prepoznali našu ideju, veruju u nju i podržavaju je!

Zato smo naš treći rođendan obeležili 15. decembra 2021. događajem gde smo okupili članove tima Fondacije i naše prijatelje, saradnike i donatore, kako bismo predstavili dosadašnji rad Fondacije i kako bismo imali priliku da im se zahvalimo na podršci, kao i mlade talente koje podržavamo kako bismo predstavili njih i njihov rad i uspehe.

Untitled-design-5-600x400

Ceo događaj se sastojao iz tri dela.

U prvom delu događaja uručili smo donacije najuspešnijim mladim naučnicima u okviru projekta „Nagrade mladim talentima za ostvarene rezultate na međunarodnim takmičenjima u 2021. godini“. Ovim projektom je nagrađeno donacijama u iznosu od po 10.000 rsd ukupno 54 srednjoškolaca koji su osvajali medalje na međunarodnim olimpijadama i naučno-istraživačkim takmičenjima u prirodnim i društvenim naukama.

Untitled-design-11-1024x684

Podršci za najuspešnije mlade naučnike pridružila se i Fondacija „Registar nacionalnog  internet domena Srbije“ (RNIDS) koja je za sve dobitnike obezbedila i dodatne donacije od 5.000 rsd kao nagrade za postignute rezultate, a takođe je inicirala, kao dodatni vid podrške, i Edukativnu konferenciju za mlade talente Edukativnu konferenciju za mlade talente.

Hvala i Izdavačkoj kući Plato na dodatnoj podršci mladim talentima kroz donaciju knjiga svim dobitnicima nagrada.

Untitled-design-7-600x338

Drugi deo događaja bio je rezervisan za Edukativnu konferenciju za mlade talente koja se sastojala iz dva predavanja:

  • Od ideje do biznisa – gde je predavač bio Vladimir Veličković, autor knjige Biznis bukvar, osnivač više firmi, poslovni konsultant i autor više edukacija u oblasti finansijske pismenosti i preduzetništva.
  • Bezbednost na internetu – gde je predavač bio Žarko Kecić, rukovodilac sektora za informaciono komunikacone tehnologije u RNIDS-u.

Cilj ove edukativne konferencije bio je da mladim naučnicima, istraživačima i inovatorima omogućimo dodatnu edukaciju u oblastima koje su važne za njihov rad i uzrast i relevantne u odnosu na izazove sa kojima se susreću, kako bi mogli još kvalitetnije da se bave svojim radom i ličnim razvojem.

2-2-600x400

Nakon dodele nagrada najuspešnijim mladim naučnicima i održane edukativne konferencije za njih, došli smo i do trećeg dela događaja – obeležavanja tri godine rada Fondacije 1%.

Drago nam je da smo to veče mogli da provedemo sa našim prijateljima, saradnicima i donatorima, da im predstavimo dosadašnji  rad Fondacije i realizovane projekte, da uručimo zahvalnice svima koji su nas podržavali, kao i da predstavimo mlade talente koje smo podržali i njihove uspehe.

Untitled-design-10-600x400

Sam događaj ne bi bio moguć bez prijatelja i donatora koji su nam pomogli u realizaciji istog:

Zahvaljujemo se još jednom Fondaciji „Registar nacionalnog  internet domena Srbije“ (RNIDS) kao suorganizatoru i pokrovitelju Edukativne konferencije za mlade talente, zatim Karbon State event centru – hvala vam što delite iste vrednosti sa nama i što ste uvek raspoloženi da nas ugostite.

Gomboca keteringpekara Tuci, pekara Panta i Balkan Cheese Festival bili su zaslužni za raznovrsne i ukusne zalogaje na događaju. Dok su za slatke zalogaje bili zaslužni Kolačić sreće i Dve plave krofne.

Podrška u vidu raznovrsnog osvežavajućeg bezalkoholnog pića stigla je od Pepsi Srbija.

Za odlično pivo na događaju zahvalnost dugujemo prijateljima Dogma Brewery.

Za raznovrsnost vina zahvalnost dugujemo našim prijateljima: vinarija Pešićvinarija Komunavinarija Todorovićvinarija Šijačkivinarija Duša Dunava.

A za prijatnu atmosferu na događaju uz jazz zvuke pobrinuo se Fish in Oil Band.

Veliko hvala i Mariji Morović, koja je otvorila događaj, vodila program i na najlepši način predstavila Fondaciju i naše projekte, kao i fotografu Marku Jevtiću koji je zaslužen za fenomenalne fotografije i snimke sa događaja.

Za nama je tri godine rada i podrške mladim talentima Srbije i mnogo realizovanih projekata, drago nam je da smo na tom putu koračali zajedno sa našim prijateljima.

Ostaje za nama i ovaj događaj na kojem smo svi uživali i osetili se kao deo autentične priče. Nastavljamo dalje sa velikim planovima.

Do sledećeg viđenja! Još jednom svima, veliko hvala!