Podrška talentovanom mladom pijanisti Andreju Markoviću za nastavak školovanja

500.00 RSD100,000.00 RSD

Očisti
Šifra proizvoda: 01-0010 Kategorija:

Opis

Andrej Marković (18) jedan je od naših najtalentovanijih i najperspektivnijih mladih pijanista.

Andrej sada ima priliku da svoje školovanje i usavršvanje nastavi na jednom od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music), a mi imamo priliku da mu pomognemo u tome!

Andrej je ove godine završio muzičku gimnaziju „Kosta Manojlović“ u Zemunu, a do sada je osvojio preko 40 prvih nagrada, pobeda i laureata na različitim takmičenjima. Kako Andrej kaže, muzika i klavir predstavljaju njegovu strast i životnu misiju i zbog toga tako posvećeno radi i uči.

Sledeći korak bio je izbor studija. Andrej se nije plašio da sanja veliko i konkurisao je za jedan od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music) gde je polagao prijemni ispit iz klavira.

U konkurenciji od preko 200 talentovanih pijanista iz celog sveta koji su dobili priliku da konkurišu za ovaj fakultet, Andrej je uspeo da prikazanim na prijemnom ispitu bude među samo 2 osobe iz celog sveta koje su primljene na osnovne studije klavira u klasi poznatog pijaniste i profesora, Corey McVicar-a! Ujedno Andrej je svojim rezultatima na prijemnom ispitu uspeo da dobije i stipendiju fakulteta u iznosu od 48.000 dolara koja pokriva troškove školarine.

Međutim ono što ta stipendija ne obuhvata jesu troškovi smeštaja i ishrane u kampusu fakulteta čiji je ukupan iznos 19.400$ na godišnjem nivou (5.000$ troškovi ishrane, 14.400$ troškovi smeštaja). Andrej živi sa samohranom majkom koja ima minimalna primanja, a otac mu je preminuo 31. januara ove godine, svega nekoliko dana nakon prijemnog ispita. S obzirom na porodičnu i finansijsku situaciju, Andrej nema mogućnosti da pokrije ove troškove i potrebna mu je pomoć svih nas!

Kako Andrej kaže, dobio je životnu šansu za uspeh u pijanističkoj karijeri i jedina prilika i nada mu je podrška koju mi možemo da mu pružimo. Planira da u prvoj godini studija paralelno i radi kako bi sebi obezbedio sredstva za troškove u nastavku studija, ali mu je pomoć neophodna za prvu godinu studija koja kreće u septembru.

Andrej se nalazi na životnoj prekretnici i pred njim je životna prilika. Uradio je sve što je do njega, negovao je svoj talenat, verovao je u sebe, uložio je ogroman trud i rad da bude jedan od najboljih na svetu, položio je prijemni ispit na jednom od najboljih muzičkih fakulteta na svetu gde je dobio i stipendiju. Na putu do njegovih snova ostala je još samo finansijska prepreka i potpuno zaslužuje da mu svi zajendo pomognemo u tome!

Podršku Andreju možete pružiti donacijom na dinarski ili devizni račun Fondcije 1%. Instrukcije za donaciju možete videti OVDE.

Takođe, podršku možete pružiti i slanjem SMS poruke na humanitarni SMS broj 7001, sa tekstom „Za Andreja“. (Iznos SMS-a je donacija od 200 rsd).

Iako iznos od 19.400$ može delovati mnogo, ne zaboravite da je to samo 10.000 poslatih SMS poruka na 7001.

Mi verujemo da u Srbiji ima barem 10.000 ljudi koji su spremni da pošalju barem jedan SMS za „Za Andreja“. Da li ste Vi među njima?

Takođe, sve one koji mogu pružiti i veći doprinos molimo da se priključe ovoj akciji i donacijom na naš dinarski ili devizni račun. DONIRAJ!

Podeli ovu priču! Podrška za Andreja!

Snimak Andrejevog nastupa sa republičkog takmičenja možete pogledati ovde.

Pismo sa Konzervatorijuma kojim je obavešten o prijemu na fakultet možete pogledati OVDE

Dodatne informacije

Izaberite iznos donacije

500, 1000, 3000, 5000, 10000, 20000, 50000, 100000