• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Teodora Stojilković

Uspešno prikupljen novac da Teodora Stojilković studira u Francuskoj!

РСД 501,040.00 Potrebna donacija

Iako je sam upis na prestižan francuski Univerzitet Sciences Po Paris ogroman uspeh Teodora Stojilković je dobila i stipendiju Emile Boutmy u iznosu od 10.700€, što je najveća stipendija ovog Univerziteta, koja se izuzetno retko dodeljuje. Stipendija u potpunosti pokriva troškove školarine za prvu godinu studija. Međutim, kako bi se redovno školovala, Teodori je bila neophodna novčana pomoć koja bi pokrila osnovne troškove života u Francuskoj (avio karte, vizu, smeštaj u studentskom domu i ishranu). Kao novčani cilj projekta postavljen je iznos od 501.040 dinara, tj 4.230€, koje je uspešno prikupljen!

Naime, navedeni iznos predstavlja sumu troškova vize u iznosu od 100€, avio karte od 250€, troškove studentskog doma u periodu od septembra do maja koji se plaća mesečno 248€ (za koji je neophodno prvo  platiti i depozit takođe u iznosu od 248€), kao i troškove ishrane za osam meseci po 175€.

Zbog teške porodične situacije i života sa nezaposlenom samohranom majkom, ostvarivanje njenih ciljeva bilo je dovedeno u pitanje. Imajući u vidu Teodorin ogroman potencijal, trud, rad i istrajnost, kao i predanost poboljšanju međunarodnih odnosa i veliku odlučnost u ostvarenju svojih snova, Sonja i Miloš Vasić odlučili su da pomognu u okviru svog Fonda i donacijom u iznosu od 1.000€ Teodori su pokriveni troškovi vize, avionske karte za odlazak na studije, kao i rate za studentski dom za prva dva meseca boravka (septembar i oktobar). Takođe, Sonja Vasić je samostalno donirala jos 21. 000 dinara kako bi dodatno pomogla Teodori!

 

Uz vašu veliku pomoć, uspeli smo da prikupimo sva sredstva,  tj 3.050€ u periodu od avgusta do septembra, i da omogućimo Teodori da bezbrižno studira u inostranstvu! Takođe, želimo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svima vama koji ste u tome podržali našu Fondaciju i Fond Sonja i Miloš Vasić i omogućili još jednom mladom talentu da bude bar malo bliže ostarenju svojih ciljeva!

teodora-stojilkovic-u-francuskoj

U narednom tekstu možete pročitati pismo zahvalnosti Teodore Stojilković gde govori o uticaju pomoći Fondacije, Sonje i Miloša Vasića na dalje školovanje i svoju budućnost:

U junu 2020. godine sam saznala da sam primljena na drugi najbolji univerztet na svetuSciences Po Paris, kampus u Remsu, kao i to da sam jedina učenica iz Evrope koja je dobila punu stipendiju. Međutim, tu se poteškoće nisu završile – već krenule. Brinući kako da pokrijem troškove života u Francuskoj, odlučila sam da napišem pismo Fondaciji 1%. Ubrzo nakon toga, Fondacija me je obavestila da u okviru njihovog Fonda Sonja i Miloš Vasić, žele da mi omoguće da odem na fakultet, a čak i pomognu sa troškovima cele prve godine osnovnih studija. Sonja i Miloš su mi u okviru svog Fonda pokrili troškove vize, avionske karte, kao i rate za prvih nekoliko meseci studentskog doma. To je bilo više nego sto sam očekivala, a zapravo se pomoć Fondacije, Sonje i Miloša nije završila sa tom donacijom! U proteklih nekoliko meseci, svi oni su zajedno radili na tome da celu prvu godinu studija provedem bez ikakvih poteskoća i obezbede mi potrebna finansijska sredstva. Sada je ovom projektu došao kraj. Sonja i Miloš su zajedno sa Fondacijom uspeli da mi omoguće da se bezrezervno posvetim fakultetu i jos više radim na sebi. Ovim bih želela da se zahvalim svima vama koji ste u ovako teškim trenucima odlučili da verujete u mene i donirate mi vaših 1%. Na ovom putu sa Fondacijom, ono sto mi je najviše znacilo jeste ta podrška koju su mi pružali iz tima fondacije, kao i podrška Sonje i Miloša. Time što su odabrali da mi pomognu, pokazali su da veruju u mene, motivisali me da sanjam jos veće snove i da zadržim fokus na vršenju pozitivnog društvenog uticaja, jer su mi pokazali da kada radiš na poboljšanju sebe, svoje zajednice i zemlje iz koje dolaziš, trud se uvek isplati – a oni su sve vreme, u teškim momentima za celu planetu, bili tu da podrže mene i moje poduhvate. Još jednom bih iskoristla priliku da se zahvalim svim donatorima – bilo u vidu finansijske ili moralne podrške, jer time niste samo napravili razliku u mom obrazovanju, već ste me inspirisali da sa završetkom svojih studija i ja pomognem drugima u ostvarenju njihovih snova i na taj način širim poruku Fondacije 1%!

teodora-stojilkovic-4

Teodora Stojilković

Sonja i Miloš: „U okviru fonda Sonja i Miloš Vasić, kao dvoje uspešnih sportista, imali smo privilegiju da ispunimo svoje snove i ambicije i sad želimo da pomognemo drugima u istome. Naša misija je prevashodno da pomognemo mladim talentima u Srbiji u ostvarenju njihovih kreativnih potencijala, što smo do sada učinili mogućim kroz veliki broj akcija.“

Sonja i Miloš Vasić
Fond Sonja i MIloš Vasić