• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Uroš Adamović

Podrška za mladog talentovanog violinistu Uroša Adamovića

Uroš Adamović ima 16 godina i učenik je Škole za muzičke talente u Ćupriji.
Do sada je osvojio preko 30 prvih i specijalnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i nastupio je na preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Uroš je svojim talentom i nastupima već privukao veliku pažnju, a njegovi snovi dopiru do evropskih i svetskih visina, za šta je potrebno da svoje muzičko obrazovanje nastavi na nekom od najboljih evropskih univerziteta. Zato se priprema za nastavak studija na Univerzitetu umetnosti u Berlinu (Universität der Künste Berlin) u klasi čuvene violinistkinje i muzičkog pedagoga Latice Honde-Rosenberg.

Najvažniji korak ka upisu željenih studija predstavlja njegovo učešće i nastup na muzičkom festivalu „Ljubljana Festival“ u okviru kojeg će se održati i Masterclass profesorke Latice Honde-Rosenberg, od 24. do 29. jula 2021. Kotizacija za učešće je 500,00€ i Uroš se obratio Fondaciji 1% za podršku.

Uroš Adamović

Uroš sada ima priliku da napravi važan korak ka svojim snovima, a mi imamo priliku da mu pomognemo u tome!

Podrži Uroša donacijom na DINARSKI ili DEVIZNI račun Fondacije 1% ili slanjem SMS poruke na humanitarni SMS broj 7001, sa tekstom „Za Uroša“. (Cena SMS poruke iznosi 200 rsd, PDV se ne naplaćuje)

Uroš Adamović

Već od prvog dana gajim ogromnu ljubav prema muzici i violini, kao instrumentu koji doživljavam kao produžetak svog bića i kojim izražavam sve svoje emocije i osećanja.

Uroš Adamović

Neke od Uroševih nastupa možete pogledati na sledećim linkovima:

Više o Urošu i njegovim uspesima možete pročitati iz njegove BIOGRAFIJE.

Uputstvo za donaciju na tekući račun:

Uplatnica Uroš Adamović