• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Marko Stević - mladi pijanista

Finansiranje putnih troškova i kotizacije za učešće pijaniste Marka Stevića na internacionalnom muzičkom takmičenju „Ohridski biseri“ na kojem je osvojio prvo mesto

РСД 17,100.00 Potrebna donacija
Marko Stević - mladi pijanista

Marko Stević (15 godina) je mladi talentovani pijanista iz Beograda, učenik Muzičke gimnazije Kosta Manojlović. Već do sada je postigao mnogobrojne uspehe na različitim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima gde je osvajao prve nagrade, kao i na koncertima i nastupima koje je održao. Njegov talenat je zapažen, kako od profesora u Muzičkoj gimnaziji, tako i od eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji su sa njim radili.

Internacionalno muzičko takmičenje “Ohridski biseri”, koje se ove godine održavalo od 27. do 30. avgusta u Ohridu, bilo je prilika za Markov novi korak i novi uspeh u pijanističkoj karijeri. Međutim, Marku su finansijski troškovi za učešće na ovom takmičenju predstavljali izazov i bila mu je potrebna pomoć.

Diploma Marka Stevića
Marko Stević - mladi pijanista

Fondacija 1% u okviru ovog projekta, pružila je podršku Marku finansiranjem putnih troškova i kotizacije za učešće na takmičenju, donacijom u iznosu od 17.100,00 rsd.

Ovim našim malim doprinosom omogućili smo mu da nastupi na ovom takmičenju, a Marko je svojim nastupom postigao sjajne rezultateosvojio je prvo mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji i nakon svog nastupa bio je pozvan da učestvuje i na svečanom koncertu zatvaranja takmičenja.

Ovo je primer još jednog uspeha naših mladih talenata i kako naše malo njima može značiti mnogo i otvoriti im velike mogućnosti!

Hvala svima koji podržavaju Fondaciju svojim donacijama i omogućavaju ovakve stvari.

Pogledajte deo Markov nastupa na ovom takmičenju:

Pogledajte Markov nastup sa međunarodnog takmičenja “Davorin Jenko”, održanog 3. februara 2020, na kojem je takođe osvojio prvu nagradu: