• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
karta sveta i čioda

Finansiranje putnih troškova za učešće na Svetskoj geografskoj olimpijadi 2019. u Hong Kongu za učenika Luku Ilinčića

РСД 203.00 Potrebna donacija

“Obraćam Vam se sa namerom da iskažem čast jer imam priliku da već dve godine podučavam Luku Ilinčića, učenika Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

Luka je završio prvi razred sa odličnim uspehom, a poseban uspeh, zainteresovanost i entuzijazam je pokazao na časovima geografije i učešću na takmičenju.

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi uspeo je da se plasira na Balkanski nivo takmičenja, gde je osvojio jednu od 6 medalјa za reprezentaciju Srbije, čime se kvalifikovao za učešće na Svetskoj geografskoj olimpijadi, koja će biti održana avgusta 2019. godine u Hong Kongu. Pored izuzetnog znanja geografije, Luka je pokazao i visok nivo poznavanja engleskog jezika, koji je takođe jedan od uslova za učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Kao Lukin nastavnik i mentor, unapred Vam se zahvalјujem na poverenju i novčanoj podršci.”

S poštovanjem,
Milena Simonović
Profesor geografije
Gimnazija Svetozar Marković Niš

Luka Ilinčić

Luka Ilinčić

“Ja sam Luka Ilinčić, učenik sam II razreda Gimnazije Svetozar Marković u Nišu. Drago mi je da ću imati prilike ove godine da predstavljam svoju školu i našu zemlju na Internacionalnoj geografskoj olimijadi koja će se održati u Hong Kongu.

Put do plasmana na Svetsku geograsku olimpijadu nije bio lak, ali je bio uzbudljiv i interesantan, a ono što je meni najbitnije, konstantno sam obogaćivao svoje znanje iz geografije.

U 7. razredu osnovne škole geografija se izdvojila kao predmet koji me najviše interesuje i učenje tadašnjeg gradiva mi je bilo interesantno i izazovno pa sam odlučio da se oprobam i u takmičenju iz geografije. Te godine uspeo sam da se plasiram do republičkog nivoa takmičenja i sa još većom željom čekao nova takmičenja u narednoj godini. U 8. razredu sam ponovio uspeh od prethodne godine i odlučio da upišem Gimnaziju Svetozar Marković u Nišu.

Već u prvoj godini u Gimnaziji krenuo sam sa ozbiljnim pripremama uz pomoć moje nastavnice Milene Simonović koja mi je sve vreme bila podrška i pomagala mi u pripremama. Rad je dao rezultata – kroz Republičko takmičenje izborio sam plasman na Balkansku geografsku olimpijadu 2018. godine koja je održana u gradu Jaši u Rumuniji. Sa još većom motivacijom pristupio sam pripremama za to takmičenje i osvojio sam bronzanu medalju, čime sam se plasirao na pripreme za Internacionalnu geografsku olimpijadu 2019, koje su se održale u Regionalnom centru za talente Beograd II i na kojima sam i osvojio pravo učešća na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi, koja će se održati od 31. jula do 5. avgusta u Hong Kongu.

Drago mi je da je Fondacija 1% prepoznala moj rad i uspehe i pomogla moj odlazak na Svetsku geografsku olimpijadu. Zahvalan sam na tome i nadam se da ću i na ovom, najvišem rangu takmičenja, uspeti da ostvarim zapaženi rezultat.”