• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Dunja Arsenijević

Dunja Arsenijević na Međunarodnoj konferenciji o polimernim naukama i tehnologijama

Fondacija 1% je u okviru ovog projekta Dunji Arsenijević finansirala kotizaciju za učešće na Međunarodnoj konferenciji o polimernim naukama i tehnologijama u iznosu od 100 dolara.
Hvala svima koji su svojim donacijama podržali Dunju!

Dunja Arsenijević

Tadašnja učenica 4. godine Treće beogradske gimnazije, a sada student Tehnološko-metalurškog fakuleta u Beogradu i dugogodišnji polaznik seminara hemije u Petnici, puna znanja i ambicije, Dunja Arsenijević obratila se Fondaciji sa željom da joj omogućimo odlazak na Mađunarodnu konferenciju o polimernim naukama i tehnologijama (,,International Conference in Polymer Science and Technology Coalesce research group’’).

Kako je tema Međunarodne konferencije bila ,,pokretanje jezgra inovacija u polimernim naukama i tehnologijama’’, a Dunja je već predstavila rešenje o kreiranju pametnog pakovanja na Međunarodnom hemijskom turniru (International Chemistry Tournament – IChTo) na kojem je osvojila bronzanu medalju, dobila je poziv da učestvuje na pomenutoj konferenciji. Naime, Dunjino pametno pakovanje od biodegradabilne plastične folije je namenjeno za pakovanje ribe, koja pomoću pH indikatora menja boju iz ljubičaste u zeleno kada se riba pokvari, a istovremeno, uz pomoć inkorporiranih antioksidanasa, produžavajući svežinu hrane.

Dunja Arsenijević u Petnici

Konferencija je održana 14. i 15. juna ove godine i okupila je naučnike iz celog sveta koji su prezentovali svoje radove iz polimernih nauka, delili ideje i debatovali.

Dunjini utisci sa konferencije su izuzetno pozitivni:

Bilo mi je zadovoljstvo da čujem izlaganja svetskih naučnika koji dele moja interesovanja i takođe da imam priliku da njima prezentujem svoj istraživački rad. Hoću još jednom da se zahvalim na svemu, a posebno da podršci koju sam dobila da bismo ovo ostvarili.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali Dunju i koji podržavajući našu Fondaciju doniranjem omogućavaju da se glasovi mladih talenata Srbije čuju i van granica naše zemlje!