• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
H-Bridges

Da H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta nastavi da pobeđuje

 H-Bridges je tim koji čine studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Oformljen je sa ciljem učestvovanja na takmičenju IFEC (International Future Energy Challenge), u organizaciji IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) i internacionalnog je karaktera. Ovo takmičenje organizuje se na godišnjem nivou i za cilj ima promociju inženjerskog razmišljanja i inovativnog rešavanja aktuelnih problema iz oblasti energetske elektronike i nadmetanje najuspešnijih svetskih univerziteta. Pored višegodišnjeg učešća na IFEC, H-Bridges tim se može pohvaliti postignutim prvim mestom i The Grand Award kako 2005. tako i 2019, godine, kao i redovnim osvajanjem jednog od prva četiri mesta.

H-Bridges

Ovi mladi entuzijasti ove godine u Laboratoriji za digitalno upravljanje razvijaju invertor koji ima za cilj da poveže solarnu elektranu snage 1 kW sa postojećom energetskom mrežom. Iz njihovog dosadašnjeg istraživačkog rada u prethodnih godinu dana iz njihove laboratorije proisteklo je čak 7 naučnih radova od kojih 3 imaju visoke ocene na tri vodeće inženjerske konferencije u regionu.

H-Bridges prototip

Obzirom da su studentski tim i svo njihovo zalaganje predstavlja isključivo volonterski rad, H-Bridges tim se obratio Fondaciji 1% sa molbom za pomoć u ostvarenju još jednog od naučnih poduhvata tima!

Potrebna su im sredstva za troškove kotizacije, prevoza i smeštaja radi učešća devet članova H-Bridges tima na sledećim naučno-istraživačkim konferencijama u oblasti energetske elektronike:

IcETRAN 2021

Koja se održava od 8. do 10. septembra 2021. godine, u Etno selu Stanišići, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, za koju su ovom donacijom pokriveni sledeći troškovi:

  • Kotizacije za prijavu dva naučno-istraživačka rada: 20.000,00 rsd
  • Smeštaj za autore radova koji nastupaju na konferenciji: 15.000,00 rsd
  • Prevoz za autore radova koji nastupaju na konferenciji: 8.000,00 rsd

Na ovoj Konferenciji nastupaju sledeći članovi „H-Bridges“ tima:

Katarina Ćeranić, Mila Gligorijević, Lazar Stojanović, Aleksandar Milić, Katarina Obradović, Emilija Lukić, Jovana Plavšić

Ee 2021 (International Symposium on Power Electronics)

Koja se održava od 27. do 30. oktobra 2021. godine, u oniline formatu, za koju bi se ovom donacijom pokrili sledeći troškovi:

  • Kotizacije za prijavu tri naučno-istraživačka rada: 39.000,00 rsd

Na ovoj konferenciji nastupaju sledeći članovi „H-Bridges“ tima:

Lazar Stojanović, Filip Bakić, Aleksandar Milić, Emilija Lukić, Jelena Čakarević, Katarina Obradović, Jovana Plavšić

Pomozimo ovoj neverovatnoj ekipi da nastavi da osvaja nagrade i u najboljem svetlu predstavlja našu zemlju na internacionalnim takmičenjima!