• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
slika sa logoom takmičenja

Četiri medalje mladim srpskim naučnicima

РСД 35,400.00 Potrebna donacija

Za mene ne postoji veći izvor ovozemaljske časti i isticanja od napredovanja u nauci.

-Isak Njutn

Da je samo malo podrške potrebno za uspeh, dokazuje i Međunarodno takmičenje naučno-istraživačkih radova iz oblasti društvenih nauka (International Conference of Young Social Scientists) na kojem su polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2 postigli zapažene rezultate, čak četiri medalje i dve specijalne nagrade.

Fondacija, kao veliku pomoć ovim mladim ljudima donirala je 35.400,00 rsd za kotizacije. Novac je doniran za ukupno 6 kotizacija.

Sa istraživačkim radom “Plešuća kuga” (Strazbur, 1518) zlato je osvojila Andrea Šuković, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije. Nikola Miladinović, učenik Četvrte beogradske gimnazije, osvojio je srebrnu medalju za rad “Vinćenco Tiberio, otkrivač ranog penicilina”.

slika sa logoom takmičenja

Dve bronzane medalje odneli su Luka Vujadinović sa svojim radom “Tradicionalni marketing u digitalnoj eri za mala preduzeća” i Mara Raičković sa radom “Tip ličnosti i odgovor na stres”.

Takmičenje je organizovano onlajn, učestvovalo je 83 srednjoškolca iz 9 zemalja sa istraživačkim radovima iz 5 naučnih disciplina – ekonomije, istorije, geografije, psihologije i sociologije.