• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499

USLOVI KORIŠĆENJA SAJTA

upustvo za donacije

Posetom sajta ili donacijom prihvatate uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Fondacija „Jedan posto“ zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.
Komunikacija sa korisnicima

Naša komunikacija sa posetiocima sajta i donatorima se odvija putem elektronske pošte ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu. Za sve potrebne informacije možete nas kontaktirati na e-mail adresu fondacije fondacija@1posto.rs

Izjava o zaštiti privatnosti korisnika

Fondacija „Jedan posto“ se obavezuje i garantuje čuvanje i zaštitu privatnosti podataka svih naših donatora.

Fondacija „Jedan posto “ prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o donatorima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Donatori mogu izabrati da li žele da ostanu anonimni po pitanju iznosa donacija i drugih relevantnih podataka u skladu sa zakonom. Donatori sami odlučuju da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje koriste za naše marketinške akcije. Svi podaci o donatorima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi volonteri i zaposleni u Fondaciji „Jedan posto“ odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što tekstovi, fotografije, logotipi, video i audio zapisi, dizajn (baneri, ikonicel), i softver su vlasništvo Fondacije „Jedan posto“ i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Radno vreme

Online donacija preko web prezentacije https://1posto.rs/ radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu će posetioci sajta  biti obavešteni putem objave na sajtu.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu
Fondacija Jedan posto zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Uslovi donacije
https://1posto.rs/ je web prezentacija koja posluje u skladu sa važećim propisima u Republici Srbiji.
Detaljni uslovi donacije navedeni su u sledećem tekstu. Molimo vas da se upoznate sa njima pre nego što date donaciju.

Doniranje

Prilikom doniranja potrebno je da ispratite sledeće korake:

1.Unos podataka o uplatiocu
2.Unos iznosa donacije
3.Svrha donacije
4.Pregled i potvrda donacije

1. Uplatilac

Prilikom popunjavanja formulara za donaciju potrebno je da unesete svoje lične podatke i email adresu. Izborom na web sajtu možete odlučiti da vaši podaci o iznosu donacije ostanu poverljivi.

2. Iznos donacije

U polje za iznos donacije potrebno je da unesete iznos koji želite da donirate i da odaberete valutu.

Prilikom donacije možete izabrati I valutu plaćanja, a u opticaju su eur, usd, chf. Na web prezentaciji se nalaze načini i brojevi računa prilikom plaćanja.

  1. Svrha donacije

Prilikom popunjavanja uplatnice, molimo vas da naznačite za koji projekat ili akciju uplaćujete iznos donacije

4.Pregled i potvrda donacije

Molimo vas da proverite da li su navedeni tačni podaci: iznos donacije, podaci o donatoru, svrha donacije.  Nakon provere, pritisnite opciju “potvrdi” kako biste nastavili postupak.

– Uplata donacije –


Podržava sledeće načine plaćanja:

1) platnom karticom (online plaćanje)

Ukoliko posedujete Visa, MasterCard platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite narudžbenicu, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd. Na sajtu banke vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moći ćete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.
Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo Banci Intesa Beograd kao procesoru kartica. Sajt banke je zaštićen i siguran za ovaj način plaćanja.

2) uplatom na račun

Donacije za aktuelne projekte možete uplatiti jednokratno ili preko trajnog naloga za plaćanje na račun.

Račun FONDACIJE 1%
Vašu novčanu donaciju možete uplatiti opštom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, kao i putem e-bankinga ili mobile bankinga po sledećem uputstvu:
Primalac: Fondacija JEDAN POSTO, Beograd
Svrha uplate: Donacija (naziv projekta sa sajta)
Šifra plaćanja: 188
Šifra plaćanja za e-banking: 288
Broj računa: 160-516573-29 (Banca Intesa)

  • sms porukom

Slanjem jednokratne SMS poruke na broj 7001 sa naznakom “Donacija”

Cena SMS-a je 200 dinara, PDV se ne naplaćuje. Broj je jedinstven za sve operatore mobilne telefonije u Srbiji.

Potvrda o prijemu donacije

Prilikom uplate online donacije stići će vam potvrda o prijemu donacije na email adresua nakon što vaša donacija bude proknjižena  na našem bankarskom računu, bićete blagovremeno obavešteni i na našem sajtu o prijemu donacije.

Kada vasa uplata bude proknjižena kod banke na našem sajtu se možete blagovremeno obavestiti o iznosu prikupljenih sredstava za taj projekat I načinu realizacije. Za sve informacije možete nas kontaktirati preko e-mail adrese fondacija@1posto.rs

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Reklamacije

Reklamacije vezane za izvršenu upatu ( donaciju) su moguće u sledećim slučajevima:

Unošenje pogrešnih podataka prilikom doniranja (npr. unos nula više i sl.).

U slučaju reklamacija, iste se primaju tako što se e-mail sa potvrdom o izvršenoj transakciji prosleđuje na e-mail adresu fondacija@1posto.rs i uz njega se prilažu skenirani zahtev za povrat sredstava u slobodnoj formi u kojem se navodi razlog. Potrebno je da zahtev sadrži potpis vlasnika kartice i skeniranu ličnu kartu, kao i kontakt telefon. Pošiljalac će biti kontaktiran, a sredstva vraćena u roku od 10 dana nakon uspostavljenog kontakta. Sredstva se vraćaju na račun koji je vezan za platnu karticu kojom je donacija izvršena.

Povrat sredstava

U slučaju vraćanja sredstava donatoru koji je prethodno platio nekom od
platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Fondacija “Jedan posto” je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev fondacije obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.