• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
kompas-inspiracija

Pokreni se i izrazi svoju autentičnost


kompas-inspiracija

Gde pronalaziš inspiraciju?
Šta te motiviše?
Da li svoj smisao tražis unutar spoljašnjeg okruženja, tuđih iskustava, saveta i uverenja ili izvan svojih granica i znanja, duboko u sebi, u svom unutrašnjem glasu, radoznalom detetu?
Kome veruješ? Onom koji voli ili onom koji kinji? Onom koji podržava ili onom koji uslovljava?
Kada si poslednji put bio hrabar, pokazao svoja znanja i veštine bez ustručavanja i zauzeo se za iste?

Budi pozitivna promena koja izaziva snažne reakcije. Budi ispravan primer koji treba slediti. Budi najsjajnija iskra iz dubine svoga bića. Budi TI.

Kada si poslednji put toliko snažno verovao u nesto što su drugi smatrali gubljenjem vremena ili neuspehom u najavi, a da se nisi obeshrabrio i poklekao, već si nastojao da istraješ i pokažeš i sebi i svetu da je moguće, da je vredno, da ima smisla i da nije uzalud?
Kako tretiraš svoje talente? Da li ih olako shvataš jer ti idu od ruke i tu su od kada si stvorio svest o sebi i svetu oko sebe, ili ih razvijas i ulažeš određeni trud kako bi bio najbolja moguća verzija sebe kroz te iste talente?
Kako se ponašaš prema svojim interesovanjima i željama? Da li ih posmatraš kao beskorisna stanja koja treba ignorisati ili im pridaješ dovoljno pažnje i neguješ ih ljubavlju kako bi ih pretvarao u iskustva i znanja?
Da li uopšte umeš da prepoznaš svoje talente, interesovanja i želje ili si i ti jedan od onih večitih lutalica koje nisu sigurne gde su pošle, ili su pak, naprotiv, jako sigurne da znaju?

zvezdano nebo noću - inspiracija

A možda si, a ja se nadam da jesi, borbena duša koja uvek nađe način da svoju lepotu prikaže u najboljem mogućem svetlu, ponosno izadje na binu pod reflektore i raširi svoj osmeh… jer, čemu skrivanje? Zar nismo svi tu iz istog razloga, da ovaj svet učinimo boljim mestom? Da se pokažemo i obasjamo ovu planetu mladošću, lepotom, ljubavlju, razumevanjem, mirom, znanjem, učenjem, svešću…?
Zato, istupi. Izrazi svoju pokretačku snagu u sistemu. Budi pozitivna promena koja izaziva snažne reakcije. Budi ispravan primer koji treba slediti. Budi najsjajnija iskra iz dubine svoga bića. Budi TI.

rasirene ruke - inspiracija

Autor teksta: Ivana Kovacević

ivana-kovacevic-slika

Više njenih tekstova možete pročitati na instagram profilu: https://www.instagram.com/feather_of_freedom/


Leave A Comment

twenty − 4 =