• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Sonja Vasic

Sonja Vasić

Sonja Vasić, rođena Petrović (Beograd, 18. februar 1989) je srpska košarkašica, koja trenutno nastupa za USK Prag . Visoka je 189 centimetara i igra na poziciji krilni centar.
Profesionalnu karijeru je započela 2006. godine u Crvenoj zvezdi Beogradu. Nakon dve operacije ukrštenih ligamenata kolena, sa 23 godine Sonja Petrović htela je da završi profesionalnu karijeru. Petrovićeva je 2007. godine proglašena za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta, a godinu dana ranije napustila je Crvena zvezdu i Srbiju, iako je tadašnje rukovodstvo Košarkašog saveza Srbije bilo protiv toga. Uticaj Barselone i talenat Sonje Petrović naterali su Fibu da napravi presedan i dozvoli joj da se kao maloletnik preseli u Kataloniju. Nakon Barselone usledio je transfer u francuski Bruž, sa kojim je osvojila „triplu krunu”, a zatim i prelazak u redove moskovskog Spartaka. Sonja Petrović je nastupala i u najjačoj ligi sveta za žene WNBA, i to u ekipi Čikago Skaj, danas brani boje USK Praga, aktuelnog osvajača Evrolige.

Want To Join Our Team?

Quis autem velum iure reprehe nderit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sapien neque, bibendum in sagittis. Duis varius tellus eget massa pulvinar eu aliquet nibh dapibus. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringila nec, fermentum et quam. Class aptent tacit socio squ ad litora torquent peri bia nostra, per inceptos himenaeos. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringillanec, fermentum et quam.

JOIN US TODAY