• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
Dimitrije Rajčić
  • Email: dimitrijerajcic45@gmail.com

  • Category: ,

Dimitrije Rajčić

 

Svoj put istraživača započeo je još kao učesnik na školskom festivalu nauke ‘’Znanje na vidiku’’ od petog do osmog razreda. Leta je provodio u Petnici, baveći se eksperimentima iz fizike, geografije, hemije, biologije i matematike.

Usmerenje na matematiku kao nauku i njenu primenu, najveći uticaj je imao Regionalni centar za talente Beograd II, čiji je polaznik već punih 8 godina. Kao mladi talenat i član Centra, predstavljao je Srbiju dve godine za redom na internacionalnom, debatnom takmičenju mladih naučnika (IYNT) gde su 2014. g. u Bugarskoj osvojili srebrnu medalju, a 2015. godine u Beogradu bronzanu. Tokom 2015. godine njegov istraživački rad ‘’Svet brojeva’’ osvojio je prvu nagradu na Republičkoj smotri istraživačkih radova u okviru svih Centara u Srbiji. Ovaj mladi naučnik je na svojoj 3. godini srednje škole, uspeo da napiše rad ‘’Primena Algrebre u sistemima kontrole robotske ruke’’ koju će priznati i nagrađivati ceo svet. Pored ICYS -a (International Conference of Young Scientists), Moskovskog festivala nauke ‘’Nauka O+’’, sajma nauke u Turskoj OKSE²F gde je predstavljao i branio svoj rad, dobio je razna priznanja, specijalne nagrade, i zlatnu medalju iz oblasti ‘’Matematika i računari’’.

Impresivne rezultate i postignuća neprestano niže, ideje za rad dolaze odasvuda, pa s novim projektom nosi i novu, bronzanu medalju sa takmičenja ICYS 2019. u Kuali Lumpur. Njegova je namera očigledna, ljubav prema matematici sve jača, i kako kaže, želi da nastavi izučavanje teorijske matematike i njene primene u raznim oblastima. Pored svog fantastičnog uma, voli da se bavi sportom, i tu posebno izdvaja košarku, a od nedavno je rešio da svoje slobodno vreme posveti i Fondaciji 1%, gde će svojim primerom inspirisati i mentorisati mlade talente, i tako dati svoj doprinos.

Want To Join Our Team?

Quis autem velum iure reprehe nderit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sapien neque, bibendum in sagittis. Duis varius tellus eget massa pulvinar eu aliquet nibh dapibus. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringila nec, fermentum et quam. Class aptent tacit socio squ ad litora torquent peri bia nostra, per inceptos himenaeos. Aenean eros erat, tincidunt vitae fringillanec, fermentum et quam.

JOIN US TODAY