• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
nagradna-igra-fond-sonja-i-milos-vasic-fondacija-jedan-posto-cover
  • Beograd

Sonja i Miloš Vasić donirali svoje dresove

EVENT ORGANIZER:
nagradna-igra-fond-sonja-i-milos-vasic-fondacija-jedan-posto-cover

Naši reprezentativci Srbije i ambasadori Fondacije, Sonja i Miloš Vasić su već duži period imali želju da organizuju donatorsko veče u kojem bi  pozvali svoje kolege sportiste da prilože neki deo svoje opreme i na taj način pokažu svoju humanost, međutim, zbog celokupne situacije koja je potresla čitavu planetu, oni su se opredelili na jedan drugačiji i veoma zanimljiv korak. Koronavirus i nemogućnost okupljanja ljudi, podstakli su ih da baš u ovom teškom momentu pokrenu ovu humanitarnu akciju.

Naime, oni su odlučili da svoje dresove doniraju putem nagradne igre preko instagrama profila Fondacije 1%. Svi zainteresovani su učestvovali tako što su poslali SMS sa tekstom “Donacija“ na 7001 i komentarisali objavu na instagramu, nakon čega su nasumičnim odabirom izabrani srećani dobitnici. 

 „Možda ove stvari imaju za nas sentimentalnu vrednost, ali kada malo razmisliš ili staviš to na papir, svestan si da na taj način možeš da pomogneš nekom kome će tvoje malo jako puno značiti. Verujem da se mi sportisti nikada ne dvoumimo, zato što smo nekako uvek na našoj koži osetili koliko humanost na delu ima veliku vrednost i koliko može nekome da znači, tako da verujem, da je veliki broj ljudi iz naše branše uvek spreman na ovakvu akciju i da pomogne.“  – rekla je Sonja Vasić. 

Miloš Vasić je donirao dres u kome je 2015. godine na Svetskom prvenstvu u veslanju održanog u Francuskoj osvojio bronzanu medalju! Takođe je u tom dresu osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu iste godine u Poljskoj i potom, 2017. godine, u Češkoj. Srećan dobitnik Miloševog dresa je Andrija Ranković iz Pančeva koji igrom slučaja trenira veslanje u veslačkom klubu Tamiš.

milos-vasic-i-pobednik-nagradne-igre

Sonja je nosila dres koji je donirala u  februaru ove godine u Beogradu, kad se ženska košarkaška reprezentacija Srbije kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju. To je zapravo prvi put da je igrala kao Vasić. Srećna dobitnica Sonjinog dresa je Nađa Ćirić iz Nove Pazove.

natalija-ciric-dobitnik-dresa

Sonja i Miloš su ove zime, pred Novu godinu rešili da obraduju nekoga svojim posebnim darom. Oni ne poklanjaju običan dres, već deo njih, svoju borbu i zaslugu, svoj podsetnik koji im je u ključnim trenucima dao snagu i veru da oni to mogu. Doniraju dres u kojem su doživeli jedne od najlepših i najsrećnijih trenutaka u njihovim karijerama i životu.

BOOK TICKET