• fondacija@1posto.rs
  • +381 64 08 01 499
svetionik

Kada je mrak, ti budi svetionik


svetionik

Javi li se i  tebi ponekad crv sumnje? 

Znaš ono kada pomisliš da su ljudi koji konstantno pokušavaju da te vrate u neki svoj svet, možda u pravu?

Da se trkaš sa samim sobom dok pokušavaš da uhvatiš neuhvatljivo, neopipljivo, nerealno… nešto što oni kažu da ne postoji?

Ako si i ti jedan neumorni tragač, ne brini, nisi usamljen.

Ovaj svet je pun radoznale dece koja veruju u magiju, nedostaje nam one koja je žive.

Meni se ponekad čini da imam tu tendenciju da previše bajkovito stremim ka svojim željama i svom životu, da realnost jeste surova i takva valjda i mora biti, nikom nije lako… Pa se onda javi osećaj krivice, jer, šta sad ja to umišljam, gde sam ja to pošla, kako ja to tako bez plana i konkretnog cilja hoću ,,Nešto”?!

A onda pogledam oko sebe, iza sebe i u sebe i primetim tu količinu potpuno realnog truda, volje, energije, vremena, ljubavi, suza i snage uloženih u tu bajku… I shvatam da, nema preterivanja u snovima. Da snovi i jesu baš takvi, željom postavljeni izazovi, da bi ih samo prava osoba mogla dostići.

drvece

Ja verujem da sam prava osoba za ostvarenje svojih snova. 

Ja sam ih kreirala, ja sam i odgovorna za njih.

Zamislite samo kako bi svet izgledao da su veliki sanjari potiskivali svoje snove… 

Da li bi bilo struje, da li bismo dobili krila, da li bismo znali da postoje i drugi svetovi i putovali u iste, a kosmos…? 

OK, moji snovi verovatno nisu baš toliko uticajni… 🙂

Možda ih nekad ne vidim kristalno jasno ili ih zagubim usled previše provedenog vremena na javi koja nije moja ili jeste, samo u ulozi stroge učiteljice koja ne dopušta prelazak u sledeći razred dok svi kriterijumi ne budu potpuno zadovoljeni… I hvala joj na tome.

Kako bilo, ono što je važno jeste da su snovi uvek tu, postoje i čekaju. Neumorni su, lagani, razigrani, puni ljubavi, radosti, lepote i uživanja.

Možda je ponekad potrebno samo aktivirati tog zaštitnika u sebi, vernog ratnika koji živi u svakom od nas… Ukazati mu poverenje i dozvoliti da istupi i reaguje, jer, džaba sanjamo, ako nam snovi ostaju u mraku.

Gde vam je svetionik?

Autor teksta: Ivana Kovacević

ivana-kovacevic-slika

Više njenih tekstova možete pročitati na instagram profilu: https://www.instagram.com/feather_of_freedom/


Leave A Comment

eleven + 1 =