Gala Networking veče – Prvi rođendan Fondacije, 10.12.2019.

Prvi rođendan Fondacije

Prošle nedelje, za nas utorak je bio po mnogo čemu jedan poseban dan. Fondacija 1% je sa ponosom proslavila svoj 1. rodjendan!

Sve je počelo od jedne autentične ideje mladih ljudi, imajući samo volju i želju da malim koracima menjaju svet.

Rođendan koji smo proslavili za nas je bio mnogo više. Ostavili smo iza sebe godinu rada, truda, izazova, stvaranja, borbe da istrajemo i budemo ono čemu težimo, a to je podrška za naše mlade talente.

Ovaj događaj obeležili su pogledi sa iskrom u očima, ispunjeni zadovoljstvom, nadom i planovima, i bezbroj osmeha koji su zračili pozitivnošću, ponosom i podrškom.

Događaj je okupio sve drage ljude, članove tima bez kojih fondacija ne bi bila ovo što danas jeste, mlade talente koji su nam ukazali poverenje i ostvarili fenomenalne rezultate, prijatelje, donatore, partnere, kompanije koji su prepoznali vrednost u našem radu i podržali nas.

Naš rodjendan je bio veče uspeha i zahvalnosti. Zajedno smo proslavili uspehe mladih talenata i uspehe fondacije, i u divnoj, opuštajućoj atmosferi zahvalili smo se svima koji su svojim prisustvom upotpunili naš događaj. Teško je rečima opisati sve te divne trenutke, ali evo nekoliko naših highlight momenata koji su obeležili to veče.

Kuća se gradi prvo postavljanjem dobrog temelja, i naš tim je upravo temelj naše Fondacije. Svi ti mladi ljudi koji dele iste vrednosti, sa dobrom inicijativom i željom da stvaraju promene u društvu, a ne očukujući ništa zauzvrat, su upravo zaslužni za sve uspehe fondacije. U jednom trenutku, ceo tim stajao je na bini sa širokim osmesima na licima i ponosom u pogledu, znali su tačno za šta se bore i da sada idu još jače napred. Fondacija nije za njih cilj, već putovanje na kojem pomagajući drugima unapređuju sebe.

Mladi talenti, deca Srbije za koju se borimo, kojoj svojim postojanjem pokazujemo da nisu sama i da su vredna našeg truda, deca koja nam vraćaju svojim uspesima, medaljama i govore da, iako smo jedna mala zemlja na Balkanu, Srbija ima genijalne umove koji osvajaju svet. Slika mladih talenata na bini izmamila je osmehe svih prisutnih, aplauzi su se smenjivali dok su oni ponosno stajali sa još većom željom da svojim znanjem menjaju svet.

Na svakom putovanju, upoznaješ mnoštvo ljudi, i oni zapravo to putovanje učine još lepšim. Isto tako smo i mi tokom godine našeg putovanja upoznali brojne ljude dobre volje koji su prepoznali našu ideju i na razne načine doprineli našem radu. Njima smo se posebno zahvalili i pokazali koliko nam je njihova podrška značila.

Događaj su otvorili mladi, talentovani muzičari nastupom na violini i gitari, Sofija Dodig i Veljko Brankovan, učenici prvog razreda Srednje muzičke škole „Josip Slavenski“ u Beogradu.

Sofija ima 14. godina, a već je nastupala u brojnim dvoranama u zemlji i insotranstvu i osvojila je mnogobrojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Veljko sa svojih 16. godina takođe je osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Sofija i Veljko su nas svojim nežnim tonovima uveli u ovu čarobnu noć i notama klasične muzike okupirali pažnju svih prisutnih. Još jednom im se zahvaljujemo na fascinantnom performansu i otvaranju našeg događaja.

Nakon proslave uspeha mladih talenata, uspeha fondacije, dodele zahvalnica svim prijateljima i donatorima, brojnih aplauza i osmeha koji su nam ozarili lica, networking deo večeri otvorio je Smooth acoustic bend. Njihova lagana muzika je dala posebnu draž događaju i doprinela prijatnoj i opuštajućoj atmosferi.

Sam događaj ne bi bio moguć bez prijatelja i donatora koji su nam pomogli u realizaciji istog.

Zahvaljujemo se OTP banci kao generalnom pokrovitelju događaja, kao i Karbon State prostoru što dele sa nama iste vrednosti, Vaš prostor je bio idiličan za nas.

Happy honey je opremio naše klince slatkim paketićima, dok je pekara Tuci hranila naše goste. Ukusi su različiti, pa shodno tome i izbori hrane i pića. Posebno se izdvajala ćuretina koja je oduševila sve prisutne. Ne bi se ona zvala Igra ukusa, da se svojim kvalitetom ne poigra sa svim čulima. Pored nje imali smo Šumsku tajnu, namaz od pečuraka koji ide taman uz sve.

Crna ovca – Craft Brewery obezbedila je više vrsta odličnog, kraft piva za sve prisutne pivopije, dok vinarije BudimirPodrum JankoTrivanovićKomunaTodorović i Šijački su svojim vinima upotpunile ugođaj našim gostima.

Veliko hvala i Mariji Kolašinac, koja je vodila program i držala pažnju publike, Matiji Jevtiću koji je fotografisao događaj, kao i Vuku i Minji ispred Vuk Photo, koji su snimali događaj i autori su ispod priloženog kratkog filma o događaju.

Eto, došli smo do kraja događaja i pišući ovo, doživljamo sve te divne trenutke ponovo, s osmehom na licu, znamo da je sve ovo vredelo.

Do sledećeg viđenja! Još jednom svima, veliko hvala!

Prijatelji i podrška Gala networking događaju i 1. rođendanu Fondacije 1%

Spremni ulazimo u narednu godinu, sa velikim planovima i još većim plamenom u srcima da zajedno nastavimo put promene!